Mamurluk je definitivno nešto najgore što postoji. A s godinama postaje samo gore! Moramo priznati da ponekad zapnemo pa pijemo i preko tjedna.

Tada se susrećemo s izazovom – kako pregurati sljedeći dan i normalno funkcionirati na poslu ili na fakultetu?

Ne spite na delovnem mestu - Premagajte mačka!

ČINJENICA: U SAD-u tvrtke gube čak 4 milijarde dolara prihoda godišnje zbog izostanka zaposlenika dan nakon noći provedene u piću. Još veći gubici nastaju zbog manje produktivnosti onih koji ionako dolaze na radno mjesto.

S druge strane, imamo ljude koji se nakon pijane noći sutradan vraćaju u pogon i ponovno blistaju na poslu. Ali koja je njihova tajna???

Dakle, što rade uspješni ljudi?
Pripremite se za piće – mamurluk je bolje spriječiti nego liječiti!

Pripremili smo nekoliko praktičnih savjeta za ublažavanje mamurluka:

  1. Kad idemo u teretanu, pripremimo ručnik i vodu, zar ne? Prije konzumiranja alkohola također je potrebna priprema. Samo prethodnom pripremom uspješno ćemo spriječiti mamurluk.
  2. Alkohol uzrokuje dehidraciju i izbacivanje važnih vitamina i minerala iz tijela, stoga je prije konzumacije alkohola potrebno rehidrirati tijelo i napuniti ga vitaminima i mineralima – prije konzumacije popijte izotonično piće, a dok pijete alkohol pijte što više vode.
  3. Prije konzumiranja alkohola bitno je pojesti zdrav, punomasan obrok. Masnoće u hrani, koje se sporije razgrađuju, štite naš želudac.
  4. Kad dođemo kući nakon zabave, sve što vidimo ispred sebe je topli krevet. Ali OPREZ! To je ključni trenutak koji odlučuje hoćemo li se probuditi s mamurlukom ili bez njega.

 

Prije spavanja najbolje je pripremiti:

  • Svježe iscijeđeni voćni sok,
  • dodati malo đumbira i
  • piti dovoljnu količinu vode.

Voće sadrži fruktozu koja će pomoći tijelu da metabolizira alkohol, a đumbir smanjuje štetu koju uzrokuju slobodni radikali. Oni nastaju tijekom resorpscije alkohola. Đumbir dodatno sprječava mučninu i povraćanje.

Naravne sestavine, ki pomagajo v boju proti mačku

Prije spavanja najbolje bi bilo pojesti bananu zbog toga što sadrži kalij koji smiruje nadraženi želudac i tijelu vraća energiju koja mu je prijeko potrebna za razgradnju alkohola.

Idealno bi bilo također unositi i vitamin C (1 gram s 2-3 čaše vode) koji pomaže jetri u detoksikaciji.

PAŽNJA: izbjegavajte kavu ujutro kad se probudite! To će vas samo dodatno dehidrirati. Umjesto kave pripremite čaj od vrbove kore koji sadrži sastojke slične aspirinu te sprječava glavobolju i smiruje mučninu.

Nakon loše prospavane noći organizmu se trebate odužiti obilnim doručkom – zobenom kašom s probiotičkim jogurtom. Ovaj lako probavljiv i izuzetno hranjiv obrok blagotvorno će djelovati na crijevnu floru, ojačati živčani sustav i vratiti organizmu izgubljenu energiju.

Naravno, najbolji lijek protiv mamurluka uvijek će biti apstinencija ili konzumiranje alkohola u ograničenim količinama, ali ako „se zalomi“ onda se samo držite gornjih savjeta i tijelo će vam biti zahvalno ?

Ali postoji i alternativa!
Postupak i priprema “zdrave vitaminske injekcije” prije spavanja zahtijeva dodatno vrijeme. Čak i vrijeme koje ujutro provedete kuhajući čaj i pijući više vode TRAJE PUNO VREMENA.

Ako mislite da će vam biti teško slijediti sve navedene savjete, imamo jednostavnije rješenje za vas – One:47 napitak protiv mamurluka.

Napitak je rezultat dugogodišnjeg rada znanstvenika iz područja medicine i molekularne biologije, koji su na temelju znanstvenih saznanja razvili najučinkovitiji i potpuno prirodni napitak protiv mamurluka.

Djelotvornost napitka znanstveno je potvrđena na jednom od najvećih sveučilišta u Njemačkoj – Sveučilištu Johannes Gutenberg u Mainzu.

One:47 napitak protiv mamurluka sadrži visokokvalitetne sastojke i to: ginkgo, divlju trešnju, indijsku smokvu, koru vrbe i đumbir.
Nakon što popijemo dvije doze napitka One:47 (pijemo ga prije i nakon konzumacije alkohola), tijelu vraćamo hranjive tvari izgubljene tokom noći, te se sljedeći dan osjećamo neusporedivo bolje. Više o sastojcima napitka One:47 pročitajte ovdje.

Zapamtite – uspješni ljudi su uspješni jer su njihovi postupci promišljeni. Čak i kad se radi o konzumaciji alkohola.