Koje informacije prikupljamo o vama?

Kada nas kontaktirate, prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke (primjerice, informacije koje nam dajete ispunjavanjem obrazaca na našoj web stranici (“web stranica”) ili putem telefona, e-pošte ili na drugi način). To uključuje podatke koje date kada se registrirate za korištenje naše web stranice, kada se pretplatite na našu uslugu (naručite na našoj web stranici, sudjelujete u raspravama ili drugim značajkama društvenih medija na našoj web stranici, sudjelujete u izvlačenju nagrada, promociji ili sudjelujete u anketi , ispunite obrazac za prijavu, npr. za oglas za posao), te kada prijavite problem na našoj web stranici. Podaci koje nam dajete mogu uključivati vaše ime, adresu, e-mail adresu, telefonski broj, osobni opis i fotografiju, dob, datum rođenja i spol te sve druge podatke definirane u svakom slučaju.

Ne prikupljamo niti obrađujemo posebne vrste (osjetljivih) osobnih podataka (na primjer, informacije o vašem zdravstvenom stanju, seksualnoj orijentaciji, rasi ili etničkoj pripadnosti) osim ako su osjetljivi osobni podaci relevantni za određenu svrhu za koju ih obrađujemo; ako to od nas zahtijeva zakon; ili ako ste nam zasebno dali svoj izričiti pristanak. Kada nam dobrovoljno date osobne podatke (uključujući osjetljive osobne podatke) putem kontakta s našim web mjestom (na primjer, dobrovoljnim slanjem osjetljivih osobnih podataka putem odjeljka za komentare na web mjestu) na vaš vlastiti zahtjev, a ne na naš zahtjev, mi izbrisat ćemo takve osobne podatke iz naših sustava ako vjerujemo da obrada takvih podataka nije potrebna za legitimnu svrhu, osim ako ste takve podatke učinili dostupnima javnosti (na primjer, putem javno vidljive objave na forumu); u tom ćemo slučaju podatke s naših web stranica izbrisati samo ako to zahtijeva zakon ili ako ih ne želimo zadržati.

Svaki put kada posjetite našu web stranicu automatski prikupljamo sljedeće podatke:

  • tehnički podaci, koji mogu uključivati adresu internetskog protokola (IP) za povezivanje računala s internetom, podatke za prijavu, vrstu i verziju preglednika, postavku vremenske zone, vrste i verzije dodataka preglednika, operativni sustav i platformu, vrstu uređaja i mobilni marka uređaja; ove podatke mogu prikupljati i obrađivati kolačići trećih strana u naše ime. Više informacija o tome možete pronaći na poveznici na dnu svake web stranice.
  • informacije o vašem posjetu, koje mogu uključivati, na primjer, cijeli lanac “Uniform Resource Locators (URL-ovi)” za pristup, putem i s naše web stranice (uključujući datum i vrijeme), informacije o stranicama koje ste pregledavali ili tražili (uključujući pročitani članci, pristupljene kategorije), vrijeme odziva stranice, pogreške pri preuzimanju, trajanje posjeta određenim stranicama (uključujući prosječno vrijeme provedeno na određenim stranicama, gledanje određenog sadržaja ili videa), prosječno vrijeme provedeno korištenjem aplikacije i broj pregleda od takvih aplikacije, prosječan broj pregledanih članaka na našoj web stranici, informacije o interakciji s web stranicom (primjerice, listanje, klikovi i pokreti mišem), metode korištene za prelazak s web stranice, podatke o ponašanju korisnika i bilo koji telefonski broj za poziv, ili bilo koju adresu e-pošte za pristup našim predstavnicima za kontakt s kupcima.

U nekim slučajevima vaše osobne podatke dobivamo od trećih strana, kao što su poslovni partneri, podizvođači za područje tehničkih usluga, usluga plaćanja i dostave, oglašivačke mreže, pružatelji analitičkih usluga, pružatelji informacija za pretraživanje, agencije za kreditni rejting. Prilikom posjete i registracije na jednoj od naših internetskih platformi, možemo dobiti vaše osobne podatke od nepovezanog pružatelja društvenih medija (Facebook, Gmail) ako se dobrovoljno odlučite registrirati putem platforme nepovezanog pružatelja društvenih medija.

Kako koristimo vaše osobne podatke i na kojoj pravnoj osnovi?

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u svrhu provedbe ugovora koji smo sklopili s Vama; kada moramo ispuniti zakonsku obvezu (primjerice, prema zakonu koji uređuje kaznenu odgovornost za javno poticanje na mržnju, nasilje ili netoleranciju); kada je to potrebno za naše legitimne interese (ili legitimne interese treće strane) i vaše interese (na primjer za otkrivanje i sprječavanje prijevare ili osiguravanje sigurnosti mreže i informacijske tehnologije), osim ako vaša temeljna prava imaju prednost nad tim interesima; kada je potrebno zaštititi svoje važne interese (ili važne interese drugih); ili kada je to potrebno u javnom interesu ili u službene svrhe.

Vaše osobne podatke obrađujemo iz raznih tehničkih, administrativnih i operativnih razloga, na primjer kako bismo osigurali da vam se sadržaj prikazuje na najučinkovitiji način prema vašem računalu; za poboljšanje naše web stranice, uključujući njezinu upotrebljivost; za upravljanje našom web stranicom; za interne svrhe, uključujući rješavanje problema, analizu podataka, testiranje, istraživanje, statističke i istraživačke svrhe; za marketing, uključujući ciljani marketing za prikazivanje sadržaja koji bi vas mogao zanimati; i kao dio naših nastojanja da naše web mjesto bude sigurno i sigurno.

U nekim slučajevima ćemo vaše osobne podatke obrađivati samo uz vaš pristanak. U takvim slučajevima ćemo posebno tražiti vaš izričiti pristanak kada nam date svoje osobne podatke. Svoju privolu naknadno možete opozvati u bilo kojem trenutku putem primljene e-pošte ili postavki profila na pojedinoj web stranici . Međutim, to ne utječe na zakonitost bilo koje obrade koja se dogodila prije povlačenja privole.

Kada su nam potrebni osobni podaci kako bismo ispunili zakonske ili ugovorne obveze, pružanje osobnih podataka za vas je obavezno. To znači da ako ne dostavite takve osobne podatke, nećemo moći upravljati našim ugovornim odnosom niti ispunjavati obveze koje nam nameće takav odnos. U svim drugim slučajevima davanje osobnih podataka nije obavezno i niste ih dužni dati.

Također možemo obrađivati vaše osobne podatke, kao što su identifikacijski podaci, kontakt podaci i adresa stanovanja, kako bismo ostvarili svoja prava protiv vas u budućnosti. Ova obrada temelji se na našem legitimnom interesu za ostvarivanje naših prava u potencijalnim sporovima.

Vaše osobne podatke najčešće ćemo koristiti u sljedećim okolnostima:

  1. Korisnici i kupci:

Za potrebe pružanja usluga, isporuke robe i plaćanja u skladu s relevantnim ugovorima (uključujući pretplatničke ugovore), možemo obrađivati vaše osobne podatke, kao što su identifikacijski podaci, kontakt podaci i bankovni podaci. Takva se obrada temelji na izvršenju ugovora prema kojem su korisnici (osobito pretplatnici) kupci ili na zakonskoj obvezi koja nam je nametnuta.

Osobne podatke možemo obrađivati kako bismo vam pružili informacije o robi ili uslugama za koje mislimo da bi vas mogle zanimati. Ako ste već postojeći kupac, kontaktirat ćemo vas samo putem e-pošte s informacijama o robi i uslugama koje su slične onima koje su bile predmet prethodne prodaje ili prodajnih pregovora s vama (izravni marketing), osim ako nas niste prethodno obavijestili, da ne želite primati takve poruke. Ukoliko želite da se vaši podaci koriste na ovaj način, označite odgovarajuću kućicu na obrascu na temelju kojeg prikupljamo vaše podatke.

Bez vašeg prethodnog izričitog pristanka, nećemo proslijediti vaše osobne podatke trećim stranama u marketinške svrhe.

Također možemo koristiti vaše osobne podatke za mjerenje ili razumijevanje vaših preferencija i pružanje relevantnog sadržaja; kako bismo vam omogućili sudjelovanje u interaktivnim značajkama naših usluga kada to odaberete; za mjerenje ili razumijevanje učinkovitosti oglašavanja koje prikazujemo vama i drugima te za prikazivanje relevantnog oglašavanja; te da vama i drugim korisnicima naše web stranice pružimo prijedloge i preporuke o proizvodima ili uslugama koje bi vas mogle zanimati.

  1. Korisnici aplikacije:

U vezi s vašim korištenjem naših mobilnih aplikacija, možemo prikupljati i obrađivati vaše osobne podatke, kao što su podaci o identitetu, podaci za kontakt, podaci o debitnoj ili kreditnoj kartici i podaci o geolokaciji, ako:

  • poslati poruku, ocjenu ili drugu objavu putem naših mobilnih aplikacija.

Takva se obrada temelji na izvršenju ugovora čiji kupac postaje korisnik aplikacije prilikom registracije putem takve aplikacije za mobilne uređaje; naš legitimni interes za provjeru podataka o korisničkom računu za usluge koje se pružaju na području na kojem inače živite te za otkrivanje i sprječavanje prijevare; ili na zakonske obveze koje su nam nametnute.

Kako i kome otkrivamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke nećemo prodavati trećim stranama.

U tvrtki samo ograničen broj zaposlenika ima pristup Vašim osobnim podacima temeljem potrebe upoznavanja odn implementacija poslovnih procesa kao što su zaposlenici u odjelima marketinga, pravne službe marketinga, proizvodnje, informativnih sadržaja i IT-a. Ovi zaposlenici su vezani na povjerljivost u odnosu na osobne podatke. Poduzimamo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za zaštitu osobnih podataka. Zaposlenici tvrtke imaju pravo obrađivati osobne podatke samo prema uputama tvrtke, a po potrebi iu vezi sa svojim radnim obvezama.

Osobne podatke možemo dijeliti s državnim tijelima ili tijelima za provođenje zakona ako to zahtijeva primjenjivi zakon ili ako je potrebno za provođenje naših prava, uključujući naše Uvjete korištenja, ili za zaštitu naših legitimnih interesa (uključujući interese trećih strana) prema primjenjivom zakonu.

Također možemo otkriti vaše osobne podatke trećim stranama, uključujući:

  • pružatelji usluga koji pružaju administrativnu, stručnu i tehničku podršku tvrtki za podršku u području informatike, sigurnosti i poslovnih resursa;
  • poslovnim partnerima, dobavljačima i podizvođačima za izvršenje bilo kojeg ugovora koji sklopimo s vama;
  • oglašivači i oglašivačke mreže kojima su potrebni vaši podaci za odabir i prikaz relevantnih oglasa. Oglašivačima ne otkrivamo informacije o osobama koje se mogu identificirati, ali im pružamo zbirne informacije o našim korisnicima (na primjer, možemo ih obavijestiti da je 500 muškaraca mlađih od 30 godina svaki dan kliknulo na njihov oglas). S takvim skupnim podacima možemo pomoći oglašivačima da dosegnu određenu vrstu svoje ciljne skupine. Možemo koristiti osobne podatke koje smo prikupili od vas kako bismo ispunili želje naših oglašivača prikazivanjem njihovih oglasa željenoj ciljnoj publici;
  • analitiku i pružatelje web tražilica kako bi nam pomogli poboljšati i optimizirati našu web stranicu;

Ako je potrebno, tvrtka također može dijeliti osobne podatke s vanjskim konzultantima ( npr. odvjetnici, računovođe, revizori).

U nekim slučajevima, prema potrebi, možemo otkriti osobne podatke našim podružnicama (uključujući sve podružnice ili naše konačno holding društvo i njegove podružnice). Zajedno s našim povezanim tvrtkama osigurali smo odgovarajuće zaštitne mjere protiv mogućeg otkrivanja osobnih podataka.

Osobne podatke možemo dijeliti s našim podružnicama i drugim trećim stranama u vezi s određenim vrstama transakcija, uključujući bilo koju transakciju koja uključuje promjenu kontrole nad tvrtkom, prodaju značajne imovine ili restrukturiranje.

Tvrtka teži pažljivom odabiru nepovezanih pružatelja usluga i zahtijeva da ti pružatelji usluga održavaju odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka, te obrađuju osobne podatke samo u skladu s uputama tvrtke. Davatelji usluga mogu koristiti podizvođače za pružanje usluga tvrtki, pri čemu podizvođač mora ispunjavati iste uvjete zaštite podataka kao i sam pružatelj usluga.

Čuvanje osobnih podataka i njihov prijenos u inozemstvo

Vaši osobni podaci koje prikupljamo pohranjuju se u Europskoj uniji (u daljnjem tekstu EU) i Europskom gospodarskom prostoru (u daljnjem tekstu EEA). Međutim, podaci koje prikupljaju treće strane putem kolačića (npr. Google, Facebook) obično opslužuju promet iz podatkovnog centra koji je najbliži lokaciji s koje promet potječe. To znači da se prijenos ovih podataka, uključujući promet oglašavanja, može odvijati putem poslužitelja koji se nalaze u EGP-u kao i izvan EGP-a. Za više informacija pogledajte našu Politiku kolačića, koja je dostupna na dnu svake web stranice.

Osim toga, vaši osobni podaci mogu se prenijeti i pohraniti na odredište izvan EU i EGP. Pritom se zakoni i propisi koji štite vaše osobne podatke u zemlji u koju se prenose mogu razlikovati (ili nuditi nižu razinu zaštite) od onih koji su na snazi u zemlji u kojoj radite.

Nećemo namjerno prenositi vaše osobne podatke izvan EGP-a, osim ako postoje odgovarajuće zaštitne mjere, uključujući: odluku Europske komisije o primjerenosti zemlje ili zemalja primatelja; certifikat “zaštita privatnosti”; relevantna obvezujuća poslovna pravila; odobreni kodeks ponašanja zajedno s obvezujućim i provedivim obvezama voditelja obrade ili izvršitelja obrade u zemlji izvan EU-a i EGP-a; odobreni mehanizam certificiranja zajedno s obvezujućom i provedivom obvezom voditelja obrade ili izvršitelja obrade u zemlji koja nije članica EU-a ili EGP-a da primijeni odgovarajuće zaštitne mjere; ili EU standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija.

Ako želite više informacija o bilo kojem takvom prijenosu i odgovarajućim zaštitnim mjerama koje imamo prije prijenosa, možete se obratiti službeniku za privatnost podataka ili službeniku za zaštitu podataka tvrtke CME putem kontakt podataka u nastavku.

Vaša prava

Od nas možete zatražiti potvrdu o tome obrađuju li se Vaši osobni podaci ili ne, kopiju Vaših osobnih podataka ili njihovu promjenu/ispravak. U određenim okolnostima imate pravo tražiti da izbrišemo vaše osobne podatke ili da neke od vaših osobnih podataka prenesemo vama ili drugim subjektima na temelju prava na prenosivost. Također imate pravo uložiti prigovor na određenu obradu vaših osobnih podataka (na primjer, obrada u svrhe izravnog marketinga ili za određene odluke donesene isključivo putem automatizirane obrade, uključujući profiliranje). Ako smo od vas zatražili privolu za obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući tu privolu bez negativnog utjecaja na vas. Ako obrađujemo vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa (kao što je gore objašnjeno), imate pravo prigovora na takvu obradu. Također imate pravo ograničiti obradu Vaših osobnih podataka u određenim okolnostima.

Imajte na umu da u nekim slučajevima vaša gore opisana prava mogu biti ograničena i podložna primjenjivim zakonima i propisima o zaštiti podataka; vaše pravo na prigovor na obradu vaših osobnih podataka može, primjerice, biti ograničeno ako dokažemo da imamo valjane legitimne osnove za obradu vaših osobnih podataka koji mogu nadjačati vaše interese. Prilikom podnošenja zahtjeva morat ćete dokazati svoj identitet i dati nam ostale podatke koji će nam omogućiti da odgovorimo na vaš zahtjev. Nećemo vam naplatiti nikakve naknade za odgovor na vaš zahtjev, osim ako to dopušta zakon; ako vam naplatimo, oni će biti razumni i razmjerni vašem zahtjevu.

Ako želite ostvariti ova prava, kontaktirajte nas putem dolje navedenih kontakt podataka. Nadamo se da ćemo moći na zadovoljavajući način odgovoriti na sva vaša pitanja o načinu na koji se obrađuju vaši osobni podaci. U svakom slučaju, imate pravo žalbe nadležnim tijelima za zaštitu podataka. Žalbu možete podnijeti u državi članici u kojoj živite, radite ili u kojoj je došlo do navodnog kršenja zakona o zaštiti podataka.

Razdoblje čuvanja vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke namjeravamo čuvati samo onoliko dugo koliko je potrebno u skladu s našom Politikom zadržavanja podataka, kako bismo izvršili svrhe navedene u ovoj obavijesti ili u skladu s primjenjivim zakonodavstvom, uzimajući u obzir primjenjiva minimalna zakonska razdoblja zadržavanja, ili koliko je potrebno za provedbu naših zakonskih prava (i zakonskih prava drugih). Zadržat ćemo osobne podatke korisnika aplikacija za razdoblje korištenja mobilne aplikacije ili za razdoblje određeno mjerodavnim primjenjivim zakonom, u skladu s našom politikom zadržavanja podataka. Ako želite dodatne informacije o tome koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke, kontaktirajte nas putem kontakt podataka u nastavku. Imajte na umu da možemo obraditi sve vaše osobne podatke koji su anonimizirani bez daljnje obavijesti.

Kada obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vaše privole, obrađujemo ih samo u razdoblju navedenom u vašoj privoli, osim ako ne povučete ili ograničite svoju privolu prije isteka tog razdoblja. U takvim ćemo slučajevima prestati obrađivati relevantne osobne podatke u relevantne svrhe, uzimajući u obzir svaku zakonsku obvezu obrade takvih osobnih podataka ili potrebu obrade takvih osobnih podataka kako bismo ostvarili svoje legitimne interese (uključujući legitimne interese drugih ).

Sigurnost podataka

Vaše podatke pohranjujemo na našim poslužiteljima i na poslužiteljima trećih strana (uključujući usluge trećih strana temeljene na oblaku). U tu svrhu proveli smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za zaštitu vaših osobnih podataka i sprječavanje neovlaštenog pristupa istima. U odnosu na usluge koje hostiraju treće strane, sklopili smo ugovorne sporazume koji uključuju obveze glede organizacijske i tehničke sigurnosti osobnih podataka. Vi ste isključivo odgovorni za održavanje povjerljivosti svih metoda provjere autentičnosti (npr. lozinki) koje koristite za pristup pojedinim dijelovima naših web stranica.

Prijenos podataka putem interneta nije potpuno siguran. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo vaše podatke, ne možemo jamčiti sigurnost vaših podataka koje dajete putem naše web stranice; svako preuzimanje je na vlastitu odgovornost. Nakon što primimo vaše podatke, primijenit ćemo stroge procedure i sigurnosne mjere kako bismo spriječili neovlašteni pristup.

Privatnost djece

Na svojoj web stranici tvrtka (svjesno) ne prikuplja osobne podatke osoba mlađih od 15 godina. Ako roditelj ili skrbnik otkriju da je njihovo dijete Društvu dalo svoje osobne podatke, trebaju odmah obavijestiti Društvo. Ako tvrtka utvrdi da je osoba mlađa od 15 godina dala tvrtki svoje osobne podatke, tvrtka će odmah izbrisati te podatke sa svojih servera, osim ako roditelj ili skrbnik izričito dopusti tvrtki obradu osobnih podataka djeteta u određene svrhe .

Sve web stranice povezane s grupom tvrtki (uključujući sve tvrtke kćeri ili našu konačnu holding tvrtku i njezine podružnice) prikupljaju i obrađuju ograničene osobne podatke djece (kako je definirano primjenjivim zakonom) za usluge namijenjene djeci (podaci kao što su ime, dob i e-pošta adresa se može prikupljati kako bi se procijenila podobnost za sudjelovanje u natjecanju povezanom s programima namijenjenima djeci). U vezi s ovim web stranicama, tražimo (i potičemo) djecu da dobiju privolu svojih roditelja ili skrbnika na ovim web stranicama, a Društvo je poduzelo odgovarajuće korake za provjeru valjanosti takvih privola.

Linkovi na druge web stranice

Naše web stranice mogu sadržavati poveznice na web stranice koje nisu pod kontrolom tvrtke. Kada kliknete na poveznicu treće strane, bit ćete preusmjereni na njihovu web stranicu. Ako posjetite bilo koju od ovih povezanih web stranica, pročitajte njihove obavijesti o privatnosti. Nismo odgovorni za politiku i praksu drugih tvrtki. Naša tvrtka nema kontrolu i ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila o privatnosti i obavijesti ili prakse web stranica ili usluga trećih strana.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s obradom Vaših osobnih podataka ili ako želite ostvariti neko od svojih prava, obratite nam se putem e-pošte na info@one47.si.

Molimo vas da ne otkrivate osjetljive osobne podatke (kao što su podaci o rasi ili etničkoj pripadnosti, političkim mišljenjima, vjeri ili drugim uvjerenjima, zdravstvenom stanju ili članstvu u sindikatu), svoj porezni identifikacijski broj ili podatke iz vaše kaznene evidencije kada nas kontaktirate.